Početna Ponešto o podsvijesti

Prirodna orijentacija ljudskog tijela je ka Zdravlju!

Ponešto o podsvijesti

Podsvijest živi van vremena, a to znači da za nju ne postoji prošlost i budućnost nego samo sadašnjost. Što god da nam se dogodilo u djetinjstvu, to je ostalo zauvijek urezano u našoj podsvijesti i dalje postoji u njoj kao emocija djeteta kome se to dešava upravo sad, ovog trenutka.
Podsvijest je veliko skladište u kojem se čuvaju sva naša iskustva i sjećanja. Duhovni naziv za podsvijest je “duša”. A, vjerojatno Vam je isto tako poznat i izraz: “Što čovjek u srcu osjeća”, koji se također odnosi na našu dušu, tj. podsvijest. Znači naša podsvijest je mjesto gdje su pohranjene sve naše emocije vezane za bilo koju osobu situaciju ili događaj iz naše prošlosti.

Nove ideje ostavljaju utisak na nas putem emocija. Što su emocije vezane za određenu ideju jače, to će dublje ta ideja biti urezana u našu podsvijest. U ekstremnim situacijama, ovo vodi ka “Trenutnom znanju”.

Drugi način da se nove ideje utisnu duboko u podsvijest je putem ponavljanja. To je upravo način kojim se stvaraju navike. Stalnim ponavljanjem određene reakcije ili ponašanja to ponašanje postaje uobičajeno i automatsko. Bez obzira da li je dobro ili loše. Pitajte pušača kakav okus su imale prve cigarete, a on ih i dalje konzumira. I da je tada znao ono što sada zna, da li bi tjerao sebe da puši?
Što su jače emocije koje prate nove ideje, to je manje ponavljanja potrebno da bi ta ideja bila prihvaćena u podsvijesti. Jednom prihvaćena i usvojena ideja koja je postala model ponašanja, prvo mora biti zamijenjena novom idejom na podsvjesnom nivou, prije nego što se promjeni stari model ponašanja.

U osnovi, da bi se promijenilo neko “uvjerenje/program ponašanja” potrebno je više novih informacija. A sa druge strane, da bi te nove informacije postale stalne, tj. novi program ponašanja, Vi morate imati i novo iskustvo koje prati i rangira tu informaciju. U situaciji kada imate dva suprotna “uvjerenja/programa ponašanja”, pobjeđuje ono uvjerenje koje je dublje utisnuto u Vašu podsvijest.

Sljedeća bitna karakteristika podsvijesti je ta, što podsvijest ne razlikuje ono što svijest doživljava kao maštu ili vizualizaciju (nešto što se dešava samo u mislima), od onoga što je realnost (dešava se vani, izvan Vaših misli). Za podsvijest je sve to isto. Jedina realnost koju podsvijest priznaje i poznaje su Vaše emocije.

Zbog toga i sličnih razloga, stalno pozitivno razmišljanje, protkano dobrim željama prema svim ljudima, nema nikakve veze sa Vašim pokušajem izigravanja svetca, nego ima veze sa Vašim pozitivnim osjećajima. A Vaši pozitivni osjećaji čine da se osjećate fizički i mentalno zdravi. Tako da, ako ste stalno fokusirani na prosperitet i uspjeh tražeći ga u svemu i svima koji Vas okružuju, jednostavno ste osuđeni da i Vi budete sretni i zadovoljni.

 
Početna Ponešto o podsvijesti