Početna Prirodni zakoni uma

Prirodna orijentacija ljudskog tijela je ka Zdravlju!

Prirodni zakoni uma

Svaka misao ili ideja izazivaju fizičku reakciju.
Vaše misli utječu na sve funkcije Vašeg organizma. Ideje i misli koje imaju jaku emotivnu podlogu uvijek ostavljaju trag u Vašoj podsvijesti, zato što je podsvijest emotivni dio uma. Jednom prihvaćene, te ideje i misli izazivaju skoro uvijek iste tjelesne reakcije. Brižne misli pokreću promjene u Vašem trbuhu, koje eventualno vode do čira. Bijes i srdžba stimuliraju adrenalinsko lučenje, a pojačana koncentracija adrenalina u Vašem krvotoku izaziva mnoge promjene u Vašem organizmu. Anksioznost i strah izazivaju fizičku napetost i umor. Sve nabrojane reakcije nisu samo reakcije Vašeg tijela na Vaše misli. One su ilustracija gore navedenog pravila.

Što će reći, da bi se postigla korjenita promjena, potrebno je promijeniti inicijalne sugestije koje su smještene u podsvijesti. Prihvaćanjem novih sugestija na podsvjesnom nivou, brzo i lako možete odbaciti stare i trenutno pokrenuti nove pozitivne modele razmišljanja i ponašanja.

Ono što um očekuje da se desi, obično se i dogodi.
Mozak i živčani sistem reagiraju isključivo na mentalne slike. Potpuno je nebitno da li je ta slika stvorena u Vašoj glavi ili je stigla iz vanjskog svijeta. Stvorene mentalne slike postaju programi Vašeg ponašanja i Vaša podsvijest radi apsolutno sve da bi ispunila zadatak tog programa.

Naše fizičko zdravlje u mnogome zavisi od našeg mentalnog očekivanja. Vaša stalna zabrinutost je stvaranje programa kojeg ne želite. Podsvijest koja ne razlikuje zamišljanje od istine, radi apsolutno sve sa ciljem da ispuni zadatak “stvorene mentalne slike’’. Sad znajući ovo, sjetite se koliko ste puta rekli i doživjeli: “Ono čega sam se najviše plašio, mi se i dogodilo“.

Vizualizacija je mnogo moćnija od znanja.
Svjesni razlozi i naučna objašnjenja su neizmjerno slabi u odnosu na našu vizualizaciju. Mentalne slike su isključivo vlasništvo naše podsvijesti. Te slike u svakom trenutku pobjeđuju sve ono o čemu logično razmišljamo. Rezonsko razmišljanje, biva nadjačano Vašom vizualizacijom brzo i lako. Bilo koja ideja podržana snažnim emocijama kao sto su strah, bijes, mržnja ili ljubav ne može biti promijenjena razložnim svjesnim razmišljanjem.

Sugestija koja je jednom prihvaćena i izvršena, izaziva sve manji otpor sa svakim narednim ponavljanjem.
Svaki program ponašanja (kako dobar tako i loš) zasniva se na početnoj sugestiji. Mentalni model ponašanja se vrlo lako stvara, pogotovo ako se početna sugestija ponovila mnogo puta. Jednom prihvaćena sugestija od strane Vaše podsvijesti, praćena dodatnim sličnim sugestijama stvara novi model ponašanja u rekordnom roku. Ovo pravilo vrijedi kako za dobre, tako i za loše modele ponašanja. Naprimjer, neki ljudi vjeruju da u kritičnim momentima moraju zapaliti cigaretu, popiti čašicu žestokog pića ili uzeti sredstvo za smirenje da bi efikasno funkcionirali. Bez obzira koliko je to netočno i pogrešno to je postala njihova navika i oni to stalno rade.

Ideja ili koncept, jedanput prihvaćeni u podsvijesti, ostaju na snazi sve dok se ne zamjene nekom novom idejom ili konceptom.
Jednom usvojena ideja ili koncept, bivaju maksimalno zaštićeni od strane podsvijesti i teško ili nemoguće ih je odbaciti snagom svjesne volje. Što je ideja ili koncept duže u Vama, veći je otpor zamjeniti je nekom novom. Kada ste jednom nešto prihvatili kao način razmišljanja ili ponašanja, Vaša podsvijest se trudi to i sačuvati. I što više vremena prolazi, ta ideja postaje model ponašanja odnosno navika.

Ovo je proces koji objašnjava kako se stvaraju navike, kako dobre tako i loše. Prvo je ideja i poslije par ponavljanja postaje model ponašanja. Mi imamo navike razmišljanja isto kao i navike ponašanja, ali sve počinje jednom naizgled malom IDEJOM. Tako da ukoliko želimo promijeniti nešto u našem ponašanju, moramo početi sa promjenom razmišljanja, tj. sa idejom. Na primjer, puno ljudi misli da onoga trenutka kad zapale cigaretu, njihovi živci se momentalno opuste i smire. To nije istina, jer što je to što ih je smirivalo dok su imali 7, 8 ili 12 godina? Ali bez obzira što i oni to znaju, ona prva ideja je i dalje čvrsto tu. I pruža nevjerojatan otpor pokušajima da se zamijeni novom zdravijom idejom. Ali, bez obzira koliko je neka ideja naizgled čvrsto ukorijenjena, hipnozom ona može na podsvjesnom nivou biti zamijenjena novom zdravom idejom.

Zamišljeno i emocijama pojačano stanje, često postaje organsko stanje, pod uvjetom da je takvo stanje trajalo dovoljno dugo u Vama.
Suvremena medicina je potvrdila teoriju da većina nezdravih stanja nisu organskog porijekla. Drugim riječima, ta neugodna i nezdrava stanja su stvorena u Vašem živčanom sistemu, koji kontrolira sve funkcije Vašeg organizma. To znači da određena neugodnost ili neka druga manifestacija nepravilnog rada određenog organa ili dijela organizma, javljaju se kao posljedica negativne ideje ili koncepta razmišljanja/ponašanja, smještenih duboko u Vašoj podsvijesti. Drugim riječima, ako netko stalno razmišlja i priča o slabim živcima, nervoznom trbuhu ili glavobolji izazvanoj nerviranjem poslije izvjesnog vremena ove smetnje postaju za tu osobu njena realnost.

Svjesni napor ne utječe na podsvijest. Što će reći, što se više svjesno trudite, sve manje utjčete na svoju podsvijest.
Ovo pravilo je prava potvrda slabosti “snage volje”. U slučaju da imate problem sa spavanjem, tj. insomniu, ovo pravilo Vam je itekako poznato. Što se više trudite zaspati, sve manje Vam se spava. Zato pravilo glasi: Kada želite utjecati na podsvijest, nema žurbe i moranja – OBAVEZNO RADITE LAGANO. Radeći tako, primijetit ćete da kako Vaše povjerenje u podsvijest raste, tako ćete sve više dopuštati da Vam se to što želite desi umjesto da sebe prisiljavate da se to desi.

 
Početna Prirodni zakoni uma